Divadelní prohlídky na zámku Slatiňany

Jako návštěvníci v knížecí rodině Auerspergů, se z hraných prohlídek dozvíte všechna historická fakta a současně se budete cítit jako očekávaní a velmi vítaní hosté , kterým je natolik důvěřováno, že mohou nahlédnout "pod pokličku" a poznat každodennost knížecí rodiny se všemi radostmi i starostmi. Během této "návštěvy" naši poznáte nejen Vilemínu a Franze Josefa z Auerspergu, ale také jejich pět dětí, komornou, učitelku baletu a francouzskou vychovatelku Saillet. Během prohlídky se o Vás bude  "starat" celkem 15 účinkujících. Malé slečny si budou moci zatancovat na lekci baletu s mladými princeznami a chlapci si zase mohou vyzkoušet své logické myšlení s mladými princi v zámecké učebně. V přízemí budete svědky příprav na rodinnou oslavu stříbrné svatby rodičů... Franz Josef a Vilemína z Auerspergu měli dle dostupných materiálů a korespondence velmi krásný a hluboký vztah. Proto autorka scénáře pojala přípravu i realizaci tak, aby prohlídka návštěvníky nejen poučila a pobavila, ale především pohladila po duši.

Délka: 70 min.

Scénář, režie, hudba, produkce: Iva Ryzová

Kostýmy: Kateřina Prokšová, Eva Studničková, Jana Němcová

Baletní choreografie: Blanka Pavlišová ml.

Účinkující: Iva Ryzová, Petr Ryza st.,  Marie Ryzová, Eliška Ryzová, Petr Ryza ml., Jan Woff, Jaroslava Woffová, Antonín Woff, Hana Woffová, Anežka Peřinová, Olga Švejdová, Vanessa Míková, Jan Půlpán, Václav Kosina, Lucie Koblížková, Jana Koblížková, Klára Josífová, Eliška Mayerová, Šárka Jochcová, Blanka Pavlišová ml., Samuel Novák, Benjamín Novák