Rodinné odpoledne u Auerspergů

Rodinné odpoledne u Auerspergů je zahradní slavnost pro děti i rodiče v zámecké zahradě Státního zámku Slatiňany, díky které se přenesete do období přelomu 19. a 20. století, kdy zámek obývala knížecí rodina Auerspergů.

Vilemína a Franz Josef Auerspergovi se svými pěti dětmi a služebnictvem, které na každém stanovišti poznáte podle dobových kostýmů, si pro Vás připravili nejednu venkovní radovánku.

Můžete si zahrát zábavné a netradiční dobové hry, vyzkoušet různá řemesla a odnést si domů svůj vlastní výrobek, svézt se kočárem taženým koňským čtyřspřežím před slatiňanským hřebčínem v zámeckém areálu, u jezírka se můžete pokochat vystoupením dětských pěveckých sborů, divadelní pohádkou pro děti a koncertem Chrudimské komorní filharmonie. Občerstvení je zajištěno a doporučujeme piknikové deky s sebou. Zámecká zahrada nabízí také nejedno překrásné zákoutí, posezení s pohledem na hru barev zámeckých dřevin, květů a keřů. Děti bude jistě bavit dětské dřevěné hřiště a dobové dětské hospodářství s pávy a kozami.

Rodinné odpoledne je velmi atraktivní a oblíbená akce, kterou pořádáme každoročně od roku 2021 a to první, nebo druhý víkend v červnu daného roku vždy s tisícovkou návštěvníků. Jste srdečně zváni!

Fotografie viz FOTOGALERIE

Vytvořte si webové stránky zdarma!