PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR

KDY: 19. - 23. srpna 2024

KDE: Společenský dům Slatiňany, Tyršova 287

PRO KOHO: pro děti ve věku 6-15 let, max. počet: 20 dětí, min. počet: 10 dětí

OD KDY DO KDY: od 8- 16 hodin (možná domluva)

PROGRAM: dramatické činnosti - dramatické hry, přednes, nácvik divadelního vystoupení hudební činnosti - zpěv, hra na tělo, nácvik písní k divadelnímu vystoupení výtvarné činnosti - tvorba kostýmů a kulis k divadelnímu vystoupení, různé výtvarné techniky

Průběžná letní relaxace dle počasí: procházky, pobyt venku, sportovní aktivity, hry, koupání.

Nelze se účastnit jen jednotlivé dny, program bude kontinuální.

V pátek 23. 8. v 15:00 hod. se uskuteční divadelní vystoupení dětí pro rodiče, sourozence a známé. Děti zahrají hru, kterou v průběhu tábora nacvičily.

LEKTORKA: MgA. Iva Ryzová, Lucie Horáková, Mgr. Renáta Šťastná (vedoucí divadelního spolku HRRR)

Výtvarné a sportovní aktivity: Marie Ryzová, Eliška Ryzová, Nikodém Kratochvíl.

STRAVA: pitný režim zajištěn, dopolední a odpolední svačiny - si děti vezmou z domu, oběd je zajištěn ve školní jídelně ve Slatiňanech

V případě potřeby (alergie, diety...) možná úprava stravy.

CENA: 2 800,-Kč sleva pro sourozence: 5% z celkové částky V ceně je zahrnuto: celodenní program, výtvarné pomůcky, obědy, pitný režim, táborové tričko, náklady na odměny a ceny do soutěží a her, diplom.

Způsob úhrady: Částku prosím uhraďte v době od 1.6. - do 15.6.2024.

číslo účtu: 5640094319/0800, VS: datum narození dítěte POZN.: celé jméno dítěte.

STORNO PODMÍNKY:

Pokud by musel být tábor ze strany organizátorů ze závažných důvodů zrušen, vracíme 100 % zaplacené částky zpět.
Odhlášení více než 14 dnů před termínem začátku tábora - vracíme 80 % zaplacené částky zpět.
Odhlášení méně než 14 dnů před termínem začátku tábora - vracíme 50 % zaplacené částky zpět.
Odhlášení méně než 7 dnů před termínem začátku tábora - vracíme 20% zaplacené částky zpět.

V případě, že se do 30.6. 2024 nepřihlásí dostatečný počet dětí (10), příměstský tábor se neuskuteční a celá částka bude vrácena na Váš účet.

V případě zájmu vyplňte prosím přihlašovací formulář.

Přihlašovací formulář

III. ročník - Příměstský divadelní tábor 2023

se uskuteční v termínu 21.- 25.8. 2023.

Na příměstský divadelní tábor 2023 se přihlásilo 17 dětí ve věku 5 - 15 let. Děti byly rozděleny do dvou skupin podle věku. S mladšími pracoval pan Michal Busta, absolvent herecké konzervatoře a student Janáčkovy akademie múzických umění v Brně, obor činoherní herectví. S mládeží pracoval pan Šimon Gondek, absolvent herecké konzervatoře a student Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové.

Výtvarné a sportovní aktivity zajišťovali Anna Josífová a Lukáš Vaníček.

Organizaci a odbornou garanci měla na starost vedoucí spolku MgA. Iva Ryzová.

Děti měly zajištěnýpitný režim aobědy ve školní jídelně. Každé ráno byla herecká rozcvička se Šimonem, poté se děti rozdělily do dvou skupin, mládež se Šimonem pracovala v Hudebně ZŠ Slatiňany, mladší děti zůstávaly s Michalem ve Společenském domě. Sportovní aktivity probíhaly buď na školním hřišti, na zahradě Společenského domu, nebo na soukromé zahradě, děti měly možnost mimo jiné využít bazén, pingpongový stůl. Každý den končil hereckým seminářem pod vedením Michala Busty.

Na závěr všechny děti zahrály rodičům divadelní hry, které během týdne nastudovaly: Modrý pták a Drahokam. Děti si samy vyrobily kostýmy, rekvizity i některé scénografické prvky. Právem sklidily od publika nadšený potlesk.

Fotodokumentace viz fotogalerie.

II. ročník - PŘÍMĚSTSKÝ DIVADELNÍ TÁBOR 2022

KDY: 22.-26. srpna 2022

KDE: Společenský dům Slatiňany, Tyršova 287

PRO KOHO: pro děti ve věku 7-12 let, max. počet: 12 dětí, min. počet: 10 dětí

OD KDY DO KDY: od 8- 16 hodin (možná domluva)

Nelze se účastnit jen jednotlivé dny, program bude kontinuální.

V pátek 26.8. v 15:00 hod. se uskuteční divadelní vystoupení dětí pro rodiče, sourozence a známé. Děti zahrají hru Jak napálit zloděje, kterou v průběhu tábora nacvičily.

LEKTORKA: MgA. Iva Ryzová -

Iva Ryzová má divadelní zkušenosti z MD Olomouc, kde působila několik let jako sólistka opery a operety, hostovala v činoherním souboru Divadlo pohádka, absolvovala kurzy dramatické výchovy a je autorkou a realizátorkou několika divadelních projektů s dětmi. (Lesní pohádka, Vánoční příběh, Divadelní prohlídky zámku Slatiňany, hra: Baťoh plnej štěstí, benefiční koncerty)

Výtvarné a sportovní činnosti: Anna Josífová (16 let), Marie Ryzová (16 let), Eliška Ryzová (14 let)

V případě potřeby (alergie, diety...) možná úprava stravy.

CENA: 1 950,-Kč sleva pro sourozence: 5% z celkové částky V ceně je zahrnuto: celodenní program, výtvarné pomůcky, obědy, pitný režim, táborové tričko, náklady na odměny a ceny do soutěží a her, diplom.

Způsob úhrady: Částku prosím uhraďte v době od 1.6. - do 15.6.2022.

STORNO PODMÍNKY:

V případě, že se do 30.6. 2022 nepřihlásí dostatečný počet dětí (10), příměstský tábor se neuskuteční a celá částka bude vrácena na Váš účet.

Jak se povedl příměstský divadelní tábor 2022

Zpracovali jsme japonský příběh pana Ooka, k němuž napsala scénář Irina Ulrychová. a pojmenovala ho: Jak napálit zloděje

scénář upravila: Iva Ryzová, hudba, hra na kytaru: Iva Ryzová

úvodní píseň, hra na harmoniku: Šimon Gondek.

Tábora se zúčastnilo 14 dětí ve věku 7 až 15 let. 7 dětí bylo místních, 7 dojíždělo. Děti měly pestrý program. Kromě nácviku divadelního představení a dramatické výchovy měly sportovní vyžití formou různých her, plavání v bazénu, samy si tvořily kostýmy a malovaly scénu na představení. Během deštivého počasí jsme využili i místní Sokolovnu. Nechyběly procházky, nebo zmrzlina. Stravovali jsme se ve školní jídelně.

Dětem se režijně věnovala Iva Ryzová a Šimon Gondek ( studoval herectví, nyní je na pedagoické fakultě). Výtvarně pracovala s dětmi Anna Josífová (studentka grafiky), herecký seminář si denně pro děti připravoval Michal Busta, student Janáčkovy akademie múzických umění, obor činoherní herectví.

Na závěr jsme hráli představení Jak napálit zloděje v areálu lesní restaurace Monaco ve Slatiňanech, přišlo kolem 60 lidí, nejen rodičů. Dětem se to moc povedlo!!

Fotodokumentace viz fotogalerie.

I. ročník - Příměstský divadelní tábor 2021?

V srpnu proběhl ve Společenském domě ve Slatiňanech týdenní příměstský divadelní tábor pro 13 dětí ve věku 7 - 13 let, který byl zakončen divadelním vystoupením pro rodiče. Děti rodičům zahrály tři Ezopovy bajky a to: Liška a vrána, Osel a vůl a Žabí král, které  s nimi Iva Ryzová během tábora nacvičila a připravila. Součástí programu byla dramatická výchova, výtvarné činnosti, dále sportovní hry, plavání v bazénu, ping-pong, lukostřelba, polo, vycházky, návštěva hřebčína, Švýcárny a Kočičího hrádku ve Slatiňanech. Scénář tvořila Jarka Hošková, s přípravou kostýmů pomohla paní Zdena Řehořová, příměstský tábor vedla Iva Ryzová, ku pomoci byly: Eliška Ryzová: sportovní hry a Anna Josífová: výtvarné činnosti, během kterých si děti tvořily části kostýmů a kulisy. Program byl připravený od 8 do 17 hodin, dětem jsme připravovaly svačiny, zajištěn byl pitný režim a obědy ve školní jídelně ve Slatiňanech. Rodičům se vystoupení moc líbilo, viz kronika spolku, každé dítě si odneslo na památku tričko s podpisem všech účastníků, diplom a upomínkovou vygravírovanou medaili. Fotodokumentace viz fotogalerie.

Vytvořte si webové stránky zdarma!